• Imprimeix

Cultura popular

Pilar caminant a les escales de la Catedral. Tarragona. Santa Tecla, 24 setembre de 2009. Autora: Montse Riera.

Pilar caminant a les escales de la Catedral. Tarragona. Santa Tecla, 24 setembre de 2009. Autora: Montse Riera.

La vida associativa és una de les característiques més significatives de l’activitat cultural de Catalunya i això es concreta en el nombrós conjunt de federacions, associacions i entitats que hi ha al territori català. Les festes i manifestacions de la cultura popular i tradicional del país són part del patrimoni immaterial català i un valuós llegat que es transmet de generació en generació.

 

Què puc consultar?

Trobareu informació de les manifestacions culturals, tant materials com immaterials, que tenen lloc al territori català. També de les associacions culturals, dels centres d’estudis locals i comarcals, de les fundacions i federacions que hi ha a Catalunya. I de les dades referides a la formació i gestió del sector, com les relatives al Centre de Documentació de Cultura Popular i Tradicional, als campus de cultura popular, l’Escola Folk del Pirineu, els grups de foc i la Fira Mediterrània de Manresa.

Així també, aquest apartat inclou treballs que dimensionen i mesuren l’impacte econòmic de les manifestacions de la cultura popular i tradicional, com els treballs sobre les Falles d’Isil, a les Valls d’Àneu; l’Aquelarre de Cervera, a la Segarra; la Festa Major de Sant Martirià de Banyoles, al Pla de l’Estany; i la Processó de Dijous Sant de Verges, al Baix Empordà.